Digitalni procesni kontrolor prejme zlato priznanje

Digitalni procesni kontrolor podjetja Weiler Abrasives PREJME REGIONALNO ZLATO PRIZNANJE ZA INOVACIJE 

MARIBOR, Slovenija - 6. junij 2024 - Podjetje Weiler Abrasives, vodilni ponudnik brusov, strojnih ščetk in izdelkov za vzdrževanje površin, s ponosom sporoča, da je za svoj digitalni procesni kotrolor prejelo zlato priznanje za najboljše inovacije celjske regije, ki jo podeljuje Regionalna gospodarska zbornica Celje.

Ta nagrada je priznanje za naš pomemben prispevek k izboljšanju nadzora kakovosti brusnih in rezalnih plošč z inovativnimi digitalnimi rešitvami. Naša ekipa je razvila mobilni stroj, ki avtonomno izboljšuje proces zagotavljanja kakovosti in hkrati prispeva k trajnosti.

Tradicionalno je nadzor procesa v oddelku za oblikovanje vključeval 30 kontrolnih mest, kar je zahtevalo enega zaposlenega v izmeni, ki je uporabljal klasična orodja za izvedbo zapletenega procesa. Ta metoda je dopuščala možnost človeških napak. Zdaj smo z uvedbo naše avtonomne premične platforme v kombinaciji z računalnikom in merilnimi orodji ustvarili izpopolnjen merilni in nadzorni sistem.

Ključne Prednosti Digitalnega Procesnega Krmilnika

Ključne prednosti te inovativne naprave vključujejo njeno univerzalnost, saj je uporabna za vse plošče v razponu od ᶲ115 do ᶲ406 mm in do debeline 8 mm. Povečuje energetsko učinkovitost s pravočasnimi procesnimi odzivi ter samodejno umerja merilno opremo pri premikanju na različna merilna mesta. Sistem omogoča tudi vodenje vizualne validacije lastnosti izdelkov ter hkratne meritve mase, uravnoteženosti in debeline. Poleg tega preverja ustreznost delovnih nalogov in sledi odstopanjem skozi analitično spremljanje.

Podrobni Koraki Procesa

Proces se začne s samodejnim prejemom naloga za meritev in izvozom iz bazne postaje. Po prihodu na merilno mesto se naprava umeri z etalonom, da bo pripravljena na preizkušanje oz. testiranje uravnoteženosti plošče. Naslednji korak vključuje skeniranje delovnega naloga, operaterja in etikete na plošči. Medtem ko vizualni pregled koles opravi zaposleni, naprava prevzame natančno merjenje. Ko so meritve zaključene, naprava nadaljuje na naslednje merilno mesto, kar zagotavlja brezhibno in učinkovito kontrolo kakovosti.

Nagrajena Ekipa

"Z velikim veseljem sprejemam zlato nagrado za inovativnost v imenu celotne ekipe Weiler Abrasives," je dejal Mitja Klanjšek, vodja oddelka za procesno inženirstvo in avtomatizacije pri Weiler Abrasives. "Z velikim veseljem sprejemam zlato nagrado za inovativnost v imenu celotne ekipe Weiler Abrasives. S to inovacijo smo izboljšali proces izdelave naših brusnih in rezalnih plošč, zagotovili njihovo visoko kakovost in omogočili boljše in zaneslivejše delo naših sodelavcev. Hvala vsem, ki so s svojo predansotjo sodevlovali pri projektu. Skupaj smo dokazali, da ima digitalizacija svetlo prihodnost tudi v industriji abrazivov."

Ta projekt je izvedla naša slovenska ekipa, ki vključuje strokovnjake iz oddelka za procesno inženirstvo in avtomatizacije, IT oddelka, oddelka menedžment kakovosti, oddelka za vzdrževanje in proizvodnje. Inovacije, usmerjene v izboljšanje naših notranjih procesov, imajo velik vpliv na vrednost, ki jo naši izdelki prinašajo strankam, saj zagotavljajo najvišjo kakovost. V Weiler Abrasives ustvarjamo rešitve za Weiler Abrasives, ki ustvarjajo valovni učinek in koristijo našim strankam z vrhunsko kakovostjo in zmogljivostjo.

Ekipa, ki stoji za zlato nagrajenim digitalnim procesnim kontrolorjem