Nacionalno zlato in srebro za inovativnost

V ognju izbora GZS za najboljše inovacije Slovenije smo imeli letos dve odlični železi in dosegli smo vrhunski rezultat. Za Razvoj nove tehnologije izdelave UltraCut tankih rezalk smo prejeli zlato, za Razvoj rezalnih in brusnih plošč Special Ceramic (Metalynx) pa srebrno priznanje.

Na Brdu pri Kranju se je 26. septembra odvijal dogodek na mednarodni ravni Dan inovativnosti. Dopoldan je potekala konferenca Resno igrivo o inoviranju, popoldan pa je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 16. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih ter javnih raziskovalnih zavodih. 10 zlatih, 1 posebno priznanje, 28 srebrnih priznanj ter 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Čestitke našim inovatorkam in inovatorjem za odličen uspeh!