Novi izvršni direktor bo skupino Weiler Abrasives Group popeljal v naslednje poglavje rasti

Arjang »AJ« Roshan-Rouz prinaša pomembne izkušnje pri vodenju globalne organizacije 

CRESCO, Pa. – 4. april 2023 – Družba Weiler Abrasives, vodilni ponudnik brusov, električnih ščetk in izdelkov za vzdrževanje površin, z veseljem sporoča, da je upravni odbor po obsežnem globalnem iskanju izbral Arjanga »AJ« Roshana-Rouza za naslednjega izvršnega direktorja. Na tem položaju je nasledil Chrisa Weilerja; ta bo ostal v podjetju in bo opravljal funkcijo izvršnega predsednika.  

Roshan-Rouz, ki je 27. marca začel opravljati funkcijo izvršnega direktorja, bo vodil izvršno ekipo in se pridružil upravnemu odboru podjetja. Kot izvršni direktor je odgovoren za razvoj in izvajanje strategije, uvedbo in izvajanje operativnih načrtov, ki so skladni z dolgoročnim načrtom podjetja, ter spodbujanje kulture podjetja skladno z vrednotami družbe Weiler Abrasives.  

»AJ-jev slog vodenja in njegove izkušnje se ujemajo z vrednotami družbe Weiler Abrasives in našo željo po izvršnem direktorju, ki bo lahko izvajal našo poslovno strategijo, hkrati pa bo imel vizijo in sposobnost opredeliti in razviti naslednjo stopnjo rasti podjetja,« je dejal Chris Weiler. »AJ prinaša pomembne izkušnje z vodenjem globalne organizacije. Izstopal je predvsem zaradi jasnega prepoznavanja in navdušenja nad zmožnostjo za rast družbe Weiler Abrasives ter želje po izgradnji dolgoročnega in trajnostnega poslovanja.« 

Roshan-Rouz je svojo poklicno pot začel leta 1992 kot razvojni inženir pri družbi Ford Motor Company, pozneje pa je bil vodja projektov pri družbi BOSCH-USA. Nato je prevzel mednarodne vloge na področju inženirskih materialov in se zaposlil v družbi Umicore, v katerem je postal višji vodja in vodil azijsko-pacifiško podjetje, medtem ko je živel v Šanghaju. Po šestih letih v Aziji se je z družino preselil v Bruselj, kjer je bil odgovoren za globalno poslovanje družbe na področju energije in površinskih tehnologij. Med letoma 2016 in 2021 je bil Roshan-Rouz izvršni direktor družbe 5N Plus, javnega podjetja za inženirske materiale, v katerem je vodil preoblikovanje poslovanja in se strateško preusmeril z osnovnih materialov na polprevodniške in zmogljive materiale z visoko vrednostjo. Odgovoren je bil tudi za oživitev razvojne linije izdelkov v podjetju in znatno izboljšanje finančne uspešnosti. Roshan-Rouz je študiral elektrotehniko na Tehnološki univerzi v Michiganu ter poslovno upravljanje na Državni univerzi v Michiganu in Univerzi v Michiganu.  

Roshan-Rouz je prevzel odgovornost za vodenje podjetja, Chris Weiler pa je po skoraj 15 letih dela kot izvršni direktor prevzel vlogo izvršnega predsednika. Kot izvršni predsednik bo Weiler predstavljal neposredno povezavo med vodstvom in upravnim odborom ter ga vodil pri nadzorovanju strateške usmeritve podjetja, pri čemer bo zagotavljal, da podjetje deluje na način, ki je skladen z vrednotami družine Weiler.

ARJANG “AJ” ROSHAN-ROUZ - Izvršni direktor

Arjang „AJ“ Roshan-Rouz, nov izvršni direktor