Weiler Abrasives predstavlja Metalynx 2.0 rezalne, brusne in kombinirane plošče

Naslednja stopnja evolucije na trgu abrazivov za doseganje delovne odličnosti

MARIBOR, Slovenija — 6.6.2023— Weiler Abrasives, vodilni ponudnik abrazivov za obdelavo površin, je navdušen, da lahko predstavi naslednjo stopnjo evolucije na trgu abrazivov. Metalynx 2.0. rezalne, brusne in kombinirane plošče so razvite za zahtevno kovinsko-predelovalno industrijo. Izdelki bodo uporabnikom pomagali odstranjevati ovire v pomanjkanju delovne sile; odstranili ovire do varnega delovnega okolja in do delovne učinkovitosti.

“Zavedamo se, da se delovno okolje in delovne razmere nenehno spreminjajo. Mnogi naši kupci morajo opraviti več z manj delavci. Prisluhnili smo jim, da bi bolje razumeli njihove izzive in kakšne izdelke potrebujejo danes,” je povedala Valentina Prapotnik, produktni vodja v Weiler Abrasives. “Rezultat razvoja in testiranj so izdelki, ki zagotavljajo hitro delo z daljšo življenjsko dobo.”

Weiler Abrasives je pri razvoju nove generacije Metalynx 2.0. izdelkov upošteval pomanjkanje delovne sile, s katero se srečuje kovinsko-predelovalna industrija. Novi izdelki zagotavljajo primerljive rezultate rezanja in brušenja pri različno izkušenih in usposobljenih delavcih. Izdelki skrajšujejo obdobje usposabljanja novih zaposlenih ter zmanjšujejo verjetnost dodelav in popravil zaradi neizkušenosti novega kadra. Hkrati pa so izdelki tudi lažji za uporabo, kar zmanjšuje utrujenost delavcev.

Metalynx 2.0. izdelki imajo do 40 % daljšo življenjsko dobo, ki povečuje učinkovitost delovnega procesa. Brusne plošče Metalynx 2.0 pa se lahko dodatno pohvalijo z “anti-chipping” tehnologijo: nova zmes preprečuje neenakomerno obrabo izdelka in odletavanje okruškov. Zahvaljujoč tej tehnologiji je varnost izdelkov bistveno izboljšana, podaljšana je življenjska doba izdelka in rokovanje z izdelkom je boljše.

Izdelki Metalynx 2.0. se predstavljajo v novi, nagrajeni podobi. Kot prvi na trgu so opremljeni z indikatorjem Optimum Use Line. Grafični indikator pomaga uporabniku razumeti, kako najbolje (optimalno) izrabiti izdelek. S to inovacijo se zmanjšuje število menjav izdelkov (staro za novo), kar povečuje produktivnost, zmanjšuje odpad in stroške. Med testiranji so uporabniki poročali o do trikrat višji učinkovitosti v primerjavi z drugimi izdelki.

Metalynx 2.0 izdelkom je bila dodana varnostna QR koda. Ta omogoča uporabnikom dostop do ključnih varnostnih informacij, kjerkoli in kadarkoli jih potrebujejo. Vsi izdelki zagotavljajo enakomerno rezanje in brušenje za varno delo.

Weiler Abrasives ponuja 2 kakovostni liniji:

  • Metalynx MAX povečuje produktivnost z vrhunsko kombinacijo hitrosti rezanja in življenjske dobe. Razvita je za uporabnike, ki delajo z najtršimi materiali in pri največjih obremenitvah. Linija vam zagotavlja odlične rezultate, prihranek časa in zmanjšanje stroškov;
  • Metalynx PRO kakovostna linija ponuja pravo kombinacijo zmogljivosti in vrednosti. Ta vsestranska linija ponuja rešitev z dolgo življenjsko dobo za vse splošne uporabe. To So izdelki, ki zagotavljajo zanesljivost in kakovost, da lahko opravite svoje delo najbolje.

Metalynx 2.0 izdelki so na voljo v F41, F42 in F27 tipu, v velikosti od 100 do 230 mm in so primerni za uporabo na kotnih brusilkah.

Več informacij o izdelkih Metalynx 2.0. je na voljo na spletni strani posvečeni izdelkom Metalynx.

The versatile range of the Metalynx 2.0 line