Weiler Abrasives z uvedbo fotovoltaičnih sistemov stopa proti bolj zeleni prihodnosti 

Aktivacija potenciala trajnostnih prednosti: izkoriščanje sončne energije za zeleno prihodnost 

ZREČE, Slovenia — 10. Oktober, 2023 - Družba Weiler Abrasives, vodilni ponudnik brusov, strojnih ščetk in izdelkov za vzdrževanje površin, z veseljem oznanja velik korak k trajnosti, z uvedbo dveh fotovoltaičnih sistemov v svojih obratih v Mariboru in Zrečah, ki sta začela delovati oktobra 2023. 

Nova fotovoltaična sistema predstavljata pomembno zavezo k izkoriščanju čiste, obnovljive sončne energije, kar je v skladu z zavezanostjo podjetja k okoljski odgovornosti in trajnosti. Instalacija je zasnovana tako, da bo od sedaj podjetje v Sloveniji  s podnebju prijazno sončno energijo zadovoljevalo do petine energetskih potreb in tako občutno zmanjšalo svoj ogljični odtis, kar predstavlja za skoraj 900 ton letnega zmanjšanja emisij CO2.

“Skupna proizvodnja te impresivne 1,839 kWp sončne elektrarne je izjemna, saj proizvede električno energijo, ki ustreza povpraševanju približno 1000 gospodinjstev. Ta pobuda bo znatno zmanjšala emisije toplogrednih plinov, kar je enako, kot da bi s cest na leti ravni odstranili 500 srednje velikih avtomobilov, pojasnjuje Rok Mezgec, direktor nabave, raziskav in razvoja pri Weiler Abrasives. Dodaja še: “Weiler Abrasives se je kot ustanovni član združenja trajnostne proizvodnje abrazivov v Evropi (SEAM) zavezal k skupnim ciljem industrije na treh ključnih stebrih trajnosti: okolje, družba in poslovanje. Z izvedbo tega projekta naše podjetje postavlja trajnost v ospredje ter jo prepoznava kot konkurenčno prednost v industriji.”

Sistema sta za Weiler Abrasives strateško pomembna.

"Projekt izgradnje fotovoltaičnih sistemov je nedvomno posebnega pomena pri izvajanju in krepitvi dejavnosti trajnostnega razvoja skupine Weiler Abrasives, zlasti zaradi gospodarskega in okoljskega vpliva, ki ga prinaša, ter znanja in izkušenj, ki so jih naše ekipe strokovnjakov pridobile pri njegovi izvedbi. Slednje pomeni oblikovanje novih razvojnih jeder za iskanje in izvajanje trajnostnih projektov, ki so pred nami. Že zdaj je namreč jasno, da bo v prihodnosti prav uspešno izvajanje trajnostnih projektov pomenilo ključno točko razlikovanja med dolgoročno uspešnimi in neuspešnimi podjetji.” pravi Jože Kaligaro - generalni direktor Weiler Abrasives EMEA.

"V podjetju Weiler Abrasives smo prepričani, da smo odgovorni za sprejemanje pomembnih ukrepov za zmanjšanje vpliva na okolje. Uvedba novih fotovoltaičnih sistemov predstavlja pomemben mejnik na naši poti k trajnostni," je izjavil Arjang "AJ" Roshan-Rouz, izvršni direktor družbe. "Z uporabo rešitev za obnovljive vire energije ne le zmanjšujemo emisije ogljika, temveč tudi dokazujemo svojo predanost spodbujanju čistejše in bolj trajnostne prihodnosti za našo skupnost in planet." 

Weiler Abrasives še naprej vztrajno raziskuje nadaljnje možnosti za zmanjšanje svojega okoljskega odtisa z uporabo inovativnih tehnologij in trajnostnih praks. Uvedba novih fotovoltaičnih sistemov odraža predanost podjetja trajnosti in okoljski odgovornosti ter pooseblja zavezanost podjetja k pozitivnim spremembam v svetu.

Uradna otvoritev fotovoltaičnih sistemov
Generalni direktor Arjang